Якщо варення густе можна додати води

Як зробити рідке варення густим?

Натуральна і ефективна — це пектин. Він дозволяє підвищити густоту і при цьому зберегти цілими шматочки, часточки фруктів або ягоди. Додається він із розрахунку 10-15 г на 1 кг фруктів. Для згущення варення також використовуються такі добавки як квіттін, крохмаль, желатин, агар-агар, борошно, манна крупа.

Що додати в варення щоб було густе?

Для того, щоб зробити рідке варення більш густим, можна додати в нього крохмаль. Однак більш простим способом буде додавання манної каші. Пара ложок манної крупи, доданих в варення під час приготування – може загустити продукт, не змінюючи при цьому його смак і зовнішній вигляд.

Як Загустити рідке варення на зиму?

Варення перед викладанням у пиріг просто слід загустити. Часто господині загущають рідке варення, проваривши його кілька хвилин із крохмалем, борошном, вівсяними пластівцями або панірувальними сухарями.

Як правильно загустити варення — 3 важливі правила
Щоб не зіпсувати солодке та смачне варення, потрібно знати прості правила його приготування, пише prostoway. Тому якщо варення вийшло рідким і не густіє, не варто засмучуватися, адже є прості …