Укладання в автоклав

Який тиск повинен бути в автоклаві?

Тому при старті автоклава в ньому вже є початковий тиск (зазвичай +1 атм.), А при нагріванні додається пар, і відбувається розширення повітря (повітря — суміш газів). Як наслідок, при підвищенні температури до 120 градусів Цельсія тиск в побутовому автоклаві може дійти до 4,5-6 атмосфер.

Чому зірвало кришки в автоклаві?

При нагріванні автоклава вся температура і тиск впливає на банку зовні. Але, вміст банки також нагрівається і розширюється та діє на банку зсередини. І найслабше місце в цій ситуації – це кришка. Для того, щоб кришку не зривало, потрібно щоб тиск всередині банки та зовні був однаковий.

Що можна закривати в автоклаві?

Перелік можливих консервів, які піддаються обробці в автоклаві, доволі великий. Можна маринувати гриби, закривати овочеві добавки (квасолю, кукурудзу), робити овочеві консерви, створювати томатні соуси та домашній кетчуп, а також консервувати соки із фруктів та ягід.

Как работает автоклав: инструкция и принцип работы