Чи можна запіканку змастити сметаною?

Форму змастити олією, викласти сирну масу, розрівняти, змастити зверху тонким шаром сметани, помістити в духовку, розігріту до 200 градусів, і випікати до зарум'янювання.

– Верх спеченої запіканки треба обов'язково змастити вершковим маслом або жирною сметаною, тоді скоринка стане ніжною та ароматною. – У тісто сирної запіканки крім ванільного цукру можна додати лимонну цедру, вона додасть незрівнянний аромат.

Деко застелити фольгою. Змастити вершковим маслом чи маргарином, посипати манкою.

У форму викладайте сирну масу, острівцями тут і там, і розмазуйте рівномірним шаром. Розмазуйте обережно, щоб не змастити посипання. А потім змастіть яйцемякщо все-таки вирішили робити гарний верх. Дехто любить змащувати запіканку зверху не яйцем, а сметаною.