Живці фруктових дерев

Коли можна щепити фруктові дерева?

Як правило, щеплення роблять наприкінці зими, незадовго до настання весни; перш ніж дерево почне прокидатися і коли гілки ще без листя. Найкраще варто робити щеплення десь наприкінці лютого чи на початку березня. Кеш

Коли можна щепити дерева навесні?

Орієнтуватися варто на стан бруньок і температуру — близько 0°С (або ледь вище) вночі та не менше +10°С вдень. Зазвичай кісточкові плодові дерева щеплюють в середині-кінці березня, а зерняткові — на початку квітня чи пізніше. Першими «прокидаються» й щеплюються абрикоси, сливи і черешні.

Коли краще заготовляти живці для щеплення?

Однак саме у грудні найкращий час для заготівлі живців. Для щеплення плодових культур заготовку живців здійснюють тільки із здорових дерев — не уражених вірусними і грибковими інфекціями. Важливо, щоб температура повітря не опускалася нижче -15°С (для кісточкових культур) або -20°С (для зерняткових).

Як заготовлювати живці яблуні для щеплення …
Живці для щеплень фруктових дерев потрібно заготовляти заздалегідь, поки не почалося сокодвижение. Для щеплення яблунь і груш заготовляємо живці восени або під час зими в останніх числах …