Заготівля живців восени та зберігання

Живці можна зберігати і на вулиці: для цього слід розчистити невелику ділянку землі від снігу, покласти туди щепи, засипати зверху снігом і утрамбувати. Для зберігання в холодильнику живці потрібно загорнути спершу у вологу мішковину, потім – папір, і покласти в поліетиленовий пакет.24 лист. 2021 р.

Коли заготовляють живці для щеплення?

Хоча на перший погляд здається, що садівники взимку відпочивають. Однак саме у грудні найкращий час для заготівлі живців. Для щеплення плодових культур заготовку живців здійснюють тільки із здорових дерев — не уражених вірусними і грибковими інфекціями.

Як заготовити живці для щеплення?

Для цього треба зовсім небагато: для заготівлі придатні тільки добре визрілі пагони характерного для сорту кольору з повноцінними бруньками; заготовляють тільки однорічні пагони; живці нарізають з найбільш освітлених ділянок крони, тобто з середнього ярусу або з периферії з південної сторони.

Коли робити щеплення дерев?

Коли щепити плодові дерева Щепити плодові дерева потрібно на початку квітня. Щеплення дерев потрібно робити весною, до початку сокоруху або в травні під час сокоруху. В обох випадках доведеться застосувати різні прийоми щеплення, але при дотриманні відповідних правил, всі вони дають однакові результати.

Заготівля живців восени: правила, терміни, зберігання
Для зберігання в холодильнику живці потрібно загорнути спершу у вологу мішковину, потім – папір, і покласти в поліетиленовий пакет.