Який спосіб приготування кави є найкориснішим

Кава – це один із найпопулярніших напоїв у світі, яким ми обожнюємо починати свій день. Однак, наскільки він корисним для нашого здоров'я? І чи варто заради смаку та бадьорості відмовлятися від цього задоволення?

Багато людей віддають перевагу каві через її освіжаючий смак і підбадьорливий ефект. Але не всі знають, що спосіб приготування кави може суттєво впливати на його корисні властивості. Кожен спосіб приготування характеризується тим, які речовини з кавових зерен виділяються на напій і як вони впливають на наше здоров'я.

Один з найкорисніших способів приготування кави – фільтрована. Він дозволяє зберегти більшу частину корисних речовин, таких як антиоксиданти та флавоноїди, які мають протизапальні та протиракові властивості. При цьому фільтр затримує деякі шкідливі речовини, такі як кафестол і кафеїн, запобігаючи їх попаданню в напій. Таким чином, фільтрована кава є найбільш безпечним та корисним вибором для тих, хто піклується про своє здоров'я.

Спосіб приготування кавиКористь
ТуркаПоживні речовини залишаються у каві
ФільтрМенше залишкової кавової олії
АеропресВідмінне збереження аромату та смаку
ЕспресоВеликий вміст кофеїну
Френч-пресБільш повний смак

Норвезькі вчені дійшли висновку, що найкорисніший спосіб приготування кави – це фільтр-кава, приготовлений методом одноразової протоки гарячої води через шар меленої кави, що знаходиться на фільтрі.24 квіт. 2020 р.

У якому вигляді кава найкорисніша?

«Найкраще пити Чорна кава, тому що в ньому немає добавок. Це просто кава та вода.Свіжозварений американо або еспресо вранці допоможе сконцентруватися, підбадьоритися, боротися з інфекціями, а також забезпечить додатковий захист від ультрафіолетових променів», — наводить слова фахівця видання MEL.

Який найкращий спосіб заварювання кави?

Вчені дійшли висновку, що найкорисніший спосіб приготування кави – це фільтр-кава (Filtered coffee або drip coffee). Це кава, приготована методом одноразової протоки гарячої води через шар меленої кави, що знаходиться на фільтрі.

У чому найкраще готувати каву?

Турки роблять із металу, нержавіючої сталі, міді, кераміки, скла, а елітні варіанти виготовляють із срібла. На практиці найкраще проявили себе металеві вироби – вони не деформуються, не б'ються, легко відмиваються та служать довго. А за твердженнями кавоманів, найкраща кава виходить у мідних турках.

Як зробити каву кориснішою?

Якщо ж ви купуєте каву звичайної (середньої) якості, замість цукру краще використовувати прянощі: додаючи натуральні приправи – корицю, мускатний горіх, імбир, гвоздику тощо. п., – ви заодно збільшуєте кількість корисних речовин на одну чашку.