Горох – однорічна, трав'яниста, холодостійка, самозапильна культура. Розрізняють чотири групи сортів гороху – кормові (пелюшка), зернові, овочеві (лущильні) та цукрові. До овочевого відносять лущильні та спаржеві (цукрові) сорти.
Який горох краще жовтий чи зелений?
Зелений горох на смак ніжніший за жовтий, солодший і краще розварюється. Рослинного білка в ньому приблизно вдвічі більше, ніж у будь-якій зерновій культурі. Жиров практично не містить.
Як вибрати горох?
оптимальна величина горошин – 3-4 мм в діаметрі; колір гороху має бути однаковим; допускається присутність невеликої кількості крохмалю, що виділився; наявність темних горошин допускається, але не більше 1%/li> Кеш
Який тип плоду характерний для гороху?
Плоди: Плід – біб. За будовою стулок бобів посівний і польовий горох поділяються на лущильні й цукрові сорти. Кеш
Рослина горох . Будова, поширення, біологічна класифікація | …