Які ягоди заморожують на зиму

Взагалі, будь-які ягоди придатні до заморожування. Тільки одні зберігають форму і смак краще, а інші трохи гірше. Можна сміливо заморожувати малину, ожину, смородину, суницю і полуницю.1 день тому

Що краще заморозити на зиму?

Різноманітні ягоди, фрукти, боби, зелений горошок, капусти броколі, цвітну, брюсельську можна заморозити сирими. Інші, такі як гриби, шпинат, баклажани, кабачки, перець, помідори варто перед заморожуванням бланшувати.

Як правильно заморозити ягоди на зиму?

Рекомендуємо спочатку заморожувати ягоди на дошці, виклавши шаром в одну ягоду, а потім зсипати в тару. Це найкращий спосіб зберегти ягоди цілими та уникнути їх змерзання. Врахуйте це, заморожуючи малину, полуницю, вишню, черешню, журавлину, чорницю. Переберіть ягоди, викидаючи гілочки, листя, жучків.

Яку зелень можна заморозити на зиму?

Найкраще підходять для заморозки в олії чи маслі трави, які використовуються в кулінарії на початку приготування страв: розмарин, шавлія, чебрець, орегано. Можна робити й суміші пряних трав. А кріп, петрушку, м'яту та кінзу краще заморозити без олії чи масла.

Як можна зберегти ягоди на зиму – 6 важливих етапів — УНІАН
Такий метод підходить тим, хто планує використовувати ягоди для приготування страв або додавати їх в чай. Недолік один – трудомісткість процесу, зате ягоди, перетерті з цукром, зберігають більше вітамінів, ніж варення. Заморозити з цукром можна малину, ожину, смородину, лохину і навіть …