Яке м'ясо вибрати для ідеального гамбургера: секрети вибору

Гамбургери є одним із найпопулярніших страв у світі. І, звичайно ж, кожен хоче, щоб їхній гамбургер був найсмачнішим і найсоковитішим. Але яке м'ясо слід використовуватиме приготування ідеального гамбургера?

Одним із найкращих виборів є м'ясо, що містить певний відсоток жиру. Жир надає гамбургеру соковитість та багатий смак. Оптимальне співвідношення жиру та м'яса в ідеалі має становити 80/20, тобто 80% м'яса та 20% жиру. Такий склад дозволить гамбургеру зберегти свою форму при готуванні та надати йому ніжності та соковитості.

Однак, якщо вам більше подобається менш жирний варіант, можна вибрати м'ясо з меншим вмістом жиру, наприклад, 90/10. Це буде легша і здоровіша альтернатива, але врахуйте, що гамбургер може бути менш соковитим.

Також варто звернути увагу на якість м'яса. Найкраще вибирати свіже м'ясо високої якості без зайвих добавок та консервантів. Якщо ви маєте можливість, зверніться до м'ясника з проханням помолоти м'ясо на місці або приготуйте його самостійно, щоб бути впевненим у його свіжості.

М'ясоОписЦіна
ПоходженняСмакКористь
ЯловичинаМ'ясо з худобиНіжний та соковитийБагате джерело білка10 рублів за 100 г
СвининаМ'ясо зі свинейСоковитий та злегка жирнийМістить багато вітаміну В1 та заліза8 рублів за 100 г
КуркаМ'ясо з птиціДелікатесний та ніжнийМістить мало жиру та холестерину6 рублів за 100 г
ІндичкаМ'ясо з індичатиСоковитий та ніжнийБагате джерело білка та мінералів7 рублів за 100 г

Для бургерів не підійде пісне м'ясо з вирізки. Грудинка на ребрах стане найкращим варіантом. Фарш варто робити самостійно. Від того, наскільки він дрібно порубаний, залежить смак.

Яке м'ясо потрібне для гамбургера?

У бургері за класикою використовується котлета із яловичини. Тому для фаршу беріть хорошу витриману мармурову яловичину, наприклад, внутрішню частину стегна. Щоб котлета вийшла соковитою, по-перше, ріжте м'ясо поперек волокон і прокручуйте через велику насадку м'ясорубки.

У чому секрет смачного бургера?

Секрети ідеального бургера

  • Готуйте лише зі свіжого м'яса. …
  • Не купуйте готовий фарш. …
  • Вимішуйте фарш руками. …
  • Щоб усі бургер-Котлети були однакової форми і маси, формуйте їх за допомогою кулінарного кільця або використовуйте кришку від великої банки. …
  • Намагайтеся, щоб котлети для бургерів були трохи більше булочок.

У чому різниця між гамбургером і Чизбургером?

І чизбургер, і гамбургер – це бургери. Відмінність між цими перекушуваннями полягає лише в скибочці сиру. У чизбургері він є, а в гамбургері немає.

Як зробити бургер, щоб він не розвалився?

– Щоб бургер не розвалювався у процесі приготування, можна додати яйце. Але не більше 1 шт. на 1 кг готового фаршу. – Обов'язково відбийте фарш руками – це збагатить м'ясо киснем. – Перед смаженням надайте фаршу форму шайби 2-3 см завтовшки (діаметр залежить від вашого бажання та розміру булочок).