Яка товщина яблук для сушіння

Спочатку яблука треба добре помити, обсушити, а потім порізати їх шматочками або часточками, товщина яких складає не більше 0,5 сантиметра. Якщо наріжете товсті шматки – вони будуть дуже довго сушитися.

Який сорт яблук краще сушити?

Сушити найкраще кислі або кисло-солодкі сорти, такі як «Антонівка». Кеш

Як правильно нарізати яблука для сушки?

Яблука необхідно нарізати тонкими скибочками або кружальцями і розкласти на широкі листи або сітки в один шар. Щодня їх треба перевертати. Ще один варіант – нанизати порізані плоди на нитки та підвісити їх у дворі. Для захисту від комах рекомендується накрити тонким шаром марлі.

Як краще сушити яблука на повітрі?

Яблука промийте, просушіть та розріжте на часточки. Поступово розкладіть шматочки на піддони, але не дуже щільно, щоб гаряче повітря могло вільно циркулювати між яблуками. Встановіть температуру 60 градусів (або рекомендовану в інструкції) і тримайте до готовності.

Як правильно сушити яблука в домашніх умовах, особливості …
Ще більш демократичний спосіб – використання мікрохвильової печі. Візьміть тарілку, викладіть на неї нарізані шматочки фруктів. Поставте в мікрохвильову піч …