Яка бочка краще для засолювання капусти

Найкраще солити капусту в дубовій бочці, якщо така є. В жодному разі не можна використовувати залізний або алюмінієвий посуд — під час квашення він буде окислюватися.

Скільки потрібно солі на 1 кг капусти для квашення?

Потрібно дрібно нашинкувати капусту соломкою та додати солі (2-2,5%, або ж на 1 кілограм капусти — 20-25 г солі). Сіль потрібна не лише для кращого смаку. Ще вона стримує розвиток сторонніх мікроорганізмів, але не пригнічує розвиток молочнокислих бактерій. За бажанням можемо додати моркву.

Скільки потрібно солі на 1 кг капусти?

Для того, щоб посолити 1 кг нашаткованої капусти, нам знадобиться 25-30 г солі. Якщо ваг у вас немає, запам'ятайте, що столова ложка без гірки – 25 г, з гіркою – 30 г. Для більшого об'єму капусти, збільште кількість солі пропорційно: на 2 кг капусти – 50-60 г солі і так далі.

Що потрібно щоб квашена капуста була хрусткою?

Щоб капуста була хрусткою, рекомендується процес заквашування починати при кімнатній температурі, а закінчувати приблизно при 0 ° С. Для отримання хрусткої капусти готуємо її в розсолі.

Як смачно заквасити капусту в банці: поради господиням
Звичайно, для засолювання капусти в бочці потрібна не тільки велика кількість капусти, а й бочка. Вона не повинна бути такою великою, як у …