Збір трави проводять в суху сонячну погоду, бажано, при зростаючому місяці. Квіти і листя збирають окремо одне від одного, так як ферментують тільки зелену масу рослини, а суцвіття просто сушать і додають вже в готовий сухий чай. Хаменерій перебирають, видаляючи потемнілі і пошкоджені комахами листя.
Як Ферментувати Іван чай в домашніх умовах?
Пропущену масу викладаю в емальовану чашу і накривши рушником, залишаю ще на 10-12 годин в теплому місці. Досить температури +25 градусів – це, приблизно, кімнатна температура влітку. Ферментація в домашніх умовах на цьому закінчена і настає останній етап – сушка. Сушу я іван–чай на деці, близько двох діб. Кеш
Як правильно приготувати Іван чай?
іван-чаю з чебрецем залити 300 мл гарячої води (не вище 90℃). Настоювати 10-15 хвилин. З ароматами іван-чаю та чебрецю поєднується також м'ята, звіробій, шипшина, листя брусниці, материнка, розмарин. Для надання солодкості можна додати мед або варення, а також свіжі солодкі ягоди.
Для чого Іван чай?
Лікування циститу та простатиту, полегшення стенокардії, зменшення прищів, зняття набряклості, поліпшення чоловічої сили, для обміну речовин та багато іншого. Цілющі властивості іван-чаю давно використовуються фітотерапевтами, а також визнаються доказовою медициною.
Як ферментувати іван-чай в домашніх умовах – Кулінарні …
Ферментувати іван-чай в домашніх умовах слід з правильно зібраних і відсортованих листя цієї рослини. Найкраще збирати іван-чай в червні або серпні, коли він тільки починає своє цвітіння.