Як законсервувати часник на зиму в домашніх умовах

Що можна зробити з часником на зиму?

Незвичайні заготовки з часнику з олією та іншими інгредієнтами

  • Часникова паста
  • Часниково-імбирна паста
  • Сушений часник
  • Часникове желе
  • Маринований часник

Як засолити часник?

На 1 літр холодної води треба 2 столові ложки солі. У воді розчиніть сіль і залийте цим розсолом часник у банках. Закрийте банки пластиковими кришками й залиште часник засолюватися. Зберігайте в темному, недоступному від сонячних променів місці.

Як маринувати часник головками?

  1. Очистіть верхній шар шкірки часнику, зріжте корінець внизу і при необхідності вкоротіть стебло зверху. …
  2. Розкладіть часник по банкам, додайте в кожну по 1 лавровому листу, 2 бутони гвоздики і 2 горошини запашного перцю.
  3. У кожну банку всипте по 25 г солі і цукру. …
  4. Накрийте банки кришками і залиште на добу.

Як зберігати часник на зиму: 17 способів в домашніх умовах
Оптимальна температура зберігання зимового часнику – від -2°С до +4°С градусів при вологості повітря 60-80%, а літній витримує температуру до +20°С градусів при вологості 50-70%. У ящиках, контейнерах чи кошиках або мішках …