Як закатати зелений горошок

Банки для консервації заздалегідь простерилізуйте в духовці, мікрохвильовій печі або каструлі. Розкладіть у них горошок шумівкою, після чого залийте маринадом. На водяній бані підігрівайте банки з горошком протягом півгодини, після чого закатайте кришками.21 черв. 2022 р.

Як зберегти зелений горошок на зиму?

Заморожений горошок Кращий спосіб зберегти оригінальний смак і користь зеленого горошку – це заморозити його. Для цього лопатки лущать, відбирають тільки цільні зерна без ознак пошкодження шкідниками або хворобами. Перебраний горошок промивають і обсушують на паперових рушниках.

Як консервувати зелений горошок з лимонною кислотою?

Рецепт 1. З попереднім відварюванням У розсіл (у якому варився горошок) додати лимонної кислоти (0,7 ч. ложки на 1 л), довести до кипіння і залити горошок. Стерилізувати банки (0,5–0,7 л) 30 хв, закрутити і загорнути у ковдру. Розсіл у банці не мутніє, і ніколи банки не стріляють, навіть у квартирі.

Скільки стерилізувати зелений горошок?

Закласти дно великої каструлі марлею, залити в каструлю воду і поставити зверху баночки з горошком без кришок. 8. Стерилізувати банки з горошком на середньому вогні близько 40 хвилин.

Зелений горошок на зиму – простий і смачний рецепт — УНІАН
Зелений горошок на зиму без стерилізації. Зелений горошок – 300 г. Сіль – 0.5 стол.л. Цукор – 0.5 стол.л. Столовий оцет (9%) – 50 мл. Вода (для маринаду) – 0.5 л. Промийте горошини, відберіть сухі і зіпсовані …