Як заготовляти цвітну капусту

Як підготувати цвітну капусту до варіння?

Цвітну капусту очистити від листя, вирізати темні місця на суцвіттях і помити. Розрізати капусту уздовж качана, і розділити на суцвіття. У каструлю налити воду, посолити і поставити на вогонь. Викласти капусту в закипілу воду.

Як приготувати смажену цвітну капусту?

Цвітну капусту відварити у підсоленій воді 5—7 хв. Яйця збити, борошно змішати з сухарями. Після охолодження суміші кожне суцвіття окремо по черзі вмочити в яйце потім в борошно з сухарями і смажити на добре розігрітій олії до золотистого кольору.

Що можна робити з цвітної капусти?

Цвітну капусту можна використовувати в сирому вигляді як інгредієнт для салатів, запікати в духовці, готувати на грилі, маринувати, робити пюре та крем-суп. Цвітна капуста добре зберігається в холодильнику до 14 днів, також її можна розібрати на суцвіття і заморозити в зіп-пакетах.

Як приготувати цвітну капусту: 10 швидких і смачних рецептів
Запікаючи овоч у духовці, ви отримуєте низькокалорійну їжу. У сезон купити цвітну капусту – не проблема, інші складові завжди є в холодильнику. Цвітна капуста, запечена з сиром та майонезом / Фото sad-fasad