Як висушити глід на зиму

Але щоб глід не зіпсувався, необхідно знати, як його правильно сушити. Одне з основних правил, про яке мало хто знає – треба збирати недозрілі ягоди. Їх очищують від насіння, засипають цукром і лишають в приміщенні, де температура повітря складає не більше 20-ти градусів. Далі необхідно зачекати добу.

Коли збирати плоди глоду?

Заготівля та зберігання сировини Збирання листя рослини здійснюється на початку цвітіння глоду до моменту, коли розкриваються його квітки. Плоди глоду заготовляють в кінці літа, з серпня по вересень. У цей період ягоди мають найбільшу концентрацію корисних речовин.

Що лікує глід?

Поліпшення кровообігу, регуляція скорочення серцевого м'яза, очищення судин – це те, чим корисні плоди глоду. Плоди глоду допомагають при аритмії і тахікардії. Вони корисні як профілактичний засіб для попередження інсульту та інфаркту міокарда. Плоди глоду також рекомендовані до вживання гіпертонікам від тиску.

Яка користь від глоду?

Речовини, що входять до складу глоду, не лише знижують збудливість нервової системи, вони покращують її роботу, виявляють тонізуючу дію на м'язи серця, покращують кровообіг в судинах серця і мозку, стабілізують скорочувальну роботу серця (аритмії, тахікардії).

Як зберігати глід на зиму – як краще зберегти | Сад і огород
Є глід чорний, червоний, помаранчевий, жовтий. Всі ці види відрізняються тільки наявністю або відсутністю і завдовжки колючок.Цю ягоду можна вирощувати на своїй ділянці або просто назбирати в лісі.