Як у домашніх умовах простерилізувати молоко

Бажано налити молоко в широку каструлю і на самому великому вогні, при постійному помішуванні, нагріти до температури 66-68*С , відразу ЗНЯТИ з плити і поставити в холодне місце або в миску з холодною водою. Після того як молоко охолоне до кімнатної температури, обов'язково поставте каструлю в холодильник!7 груд. 2016 р.

Як правильно запарити молоко?

Для цього помістіть його у посудину, поставте на середній вогонь та постійно помішуйте. Молоко закипає швидше, ніж вода – процес займає приблизно 3-5 хвилин, залежно від об'єму рідини. Після закипання вимкніть вогонь, але продовжуйте помішувати ще кілька хвилин, аби уникнути формування пінки та плівки.

Що передбачає пастеризація молока?

Пастеризація. Це одноразове нагрівання молока (рідких продуктів) до 65-95 °C. ✅«Плюси»: після пастеризації молоко зберігає більшу частину корисних властивостей.

Як робиться пастеризоване молоко?

Пастеризоване молоко отримують витримуючи його у теплообміннику при температурі від 70 до 100 градусів від декількох хвилин до півгодини — так видаляється уся мікрофлора. У режимі ультрапастеризації молоко нагрівають до температури 137-139 градусів усього на 4 секунди і миттєво охолоджують до кімнатної температури.

Як стерилізувати молоко
У молоці рівень патогенної флори іноді буває вище допустимої норми, тому його бажано пастеризувати. Молоко, наявне на прилавках магазинів, вже пройшло термічну обробку, але якщо вас мучать …