Якщо ягоди зовні чисті, то мити їх не потрібно. Перекладіть на чистий лист зібрану горобину, розподіліть рівномірно по усій ширині. Поставте лист у духовку та встановіть температуру від 40 до 60 градусів. Кожні 20 хвилин перемішуйте сировину, щоб вона просушувалася якісно та рівномірно.
Як вживати горобину?
Вимиті ягоди горобини розчавлюють і заливають спиртом у співвідношенні 1:10. Настоюють протягом двох-трьох тижнів. Приймають по чайній ложці тричі на день при відсутності апетиту, у випадку порушень в роботі шлунково-кишкового тракту, як жовчогінний засіб тощо.
Де росте червона горобина?
Цвіте у травні–червні, плоди достигають у вересні. Поширена майже по всій Україні, росте в підліску хвойних і змішаних лісів, серед чагарників, на узліссях. Офіцинальною сировиною горобини звичайної є плоди — Fructus Sorbi.
Що робити з червоної горобини?
Плоди горобини використовують для переробки, як сировину для лікеро-горілчаної промисловості: гіркі горобинові настоянки, «горобина на коньяку», для кондитерської промисловості: цукерки, мармелад, пастила, роблять желе, варення, повидло.
Горобина червона – лікувальні та корисні властивості
Горобину червону в традиційній медицині використовують як полівітамінний, кровоспинний і сечогінний препарат. … так як вважають, що в них міститься більше …