Як самому приготувати квас у домашніх умовах

Квас – простий рецепт Житній хліб нарізати на невеликі шматочки й підсушити їх в духовці. У суху трилітрову банку викласти сухарі, всипати цукор і немиті родзинки. Влити в банку чисту питну воду, трохи не доливаючи до країв. Прикрити банку кришкою або марлею і поставити квас бродити в темне тепле місце на 2 доби.19 лип. 2022 р.

Як зробити квас з житнього хліба?

У півлітрову банку помістити подрібнений шматок житнього хліба, всипати 1 чайну ложку цукру і залити все кип'яченою водою. Накрити марлею й залишити на 2 доби. Про готовність закваски підкаже каламутний колір рідини та її різкий смак.

Що потрібно щоб зробити квас?

На одну порцію квасу потрібно взяти:

  1. 300 г житнього хліба;
  2. 100-150 г цукру;
  3. 2 л питної води;
  4. 25 г родзинок.

Скільки дріжджів на 10 л квасу?

theLime також підготував для вас простий рецепт квасу на дріжджах. Інгредієнти: цукор (400 г), вода (10 л), сухі дріжджі (10 г), лимонна кислота (1 ч. л).

Домашній квас: як зробити квас? 6 рецептів | Блог Comfy
Рецепт цього фруктово-ягідного квасу прийшов до нас із давнини, коли напій вважався символом достатку та благополуччя в родині. Незвичайний смак та оригінальний колір точно припадуть вам до душі. Інгредієнти: 1. Вода – 8 л 2. Горобина – 2 кг 3. Цукор – 1 кг 4. Дріжджі свіжі – 40 г Етапи …