Як робити джем зі сливи

Сливу помити, видалити кісточки. Скласти в каструлю, засипати цукром, перемішати й поставити на середній вогонь (не забувати помішувати). З моменту закипання варити джем на мінімальному вогні 30 хвилин, часто помішуючи дерев'яною ложкою. Під час кипіння по краях утворюватиметься пінка, яку періодично слід знімати.10 вер. 2019 р.

Що можна закрити з слив?

Прибрати з сливи кісточку і можна готувати джем, варення, повидло або домашню настоянку. Стиглий урожай, зібраний з гілок, підійде для будь-якої заготовки зі слив на зиму, а також заморожування і сушіння. Недозрілий фрукт можна використовувати для приготування соусів, аджики і додавати в овочі і гриби при маринуванні.

Як довго варити сливове повидло?

Варення зі слив без кісточок Залити половинки плодів гарячим сиропом. Сливове варення варимо в три-чотири прийоми, чергуючи його варіння впродовж 10 хвилин із вистоюванням по 8 годин. Зваривши варення дати йому трохи охолонути, а потім викласти у стерилізовані банки і закрити кришками.

Як зробити сливове пюре в домашніх умовах?

Натуральне пюре зі слив без цукру Для цього треба кожен фрукт розділити ножем на дві половинки. Потім фрукти слід тушити до м'якого стану, додавши в посудину трохи води (на 1 кг вистачить 150 мл рідини). Після цього, проварені сливи треба перебити в блендері або пропустити через м'ясорубку з дрібною сіткою.

Джем зі сливи на зиму простий і смачний рецепт — …
Сливовий джем на зиму: рецепт. Складові: Сливи 1кг. Цукор 1 кг. Сік лимону 50мл. Спосіб приготування: Сливи помийте, наріжте половинками та видаліть кісточки.