Як проростити виноград з живців

Коли пророщувати живці винограду?

Живці заготовлюють у вересні-жовтні, а пророщують – у лютому. Тож успішне вирощування ліани залежить від нарізки відповідних пагонів, правильного зберігання посадкового матеріалу і створення умов для пророщування. Кеш

Як нарізати живці винограду?

Оптимальний розмір живців – на 6 бруньок. Нижній зріз живця повинен проходити на 2 см нижче за першу бруньку, а верхній – на 2-3 см вище шостої. Терміни заготівлі живців різняться залежно від клімату регіону, але в середньому це краще робити з кінця вересня до кінця жовтня, під час передзимового обрізання винограду.

Як підвищити цукристість винограду?

Бор (борна кислота або бура) – Сприяє проростанню пилку. Прискорює дозрівання винограду і збільшує цукристість.

Як виростити виноград з живців в домашніх умовах відео
Для зимово-весняного пророщування беруть черешки від визріли (одревесневшей, потріскує при згинанні, коричневої) …