Нарізані живці зв'язують пучком, навішують бирки з відрізків алюмінієвих банок з видавленою назвою сорту і, помістивши у вологу тканину і пакет, відправляють в холодильник. Можна зберігати і в землі, прикопавши в саду. При цьому важливо поставити кілочок, щоб потім не переривати всю ділянку в пошуках.23 січ. 2020 р.
Коли потрібно заготовляти живці для щеплення?
КОЛИ І ЯК ЗАГОТОВЛЯЮТЬ ЖИВЦІ Як правило, живці для щепи з наступним зберіганням заготовляють протягом року двічі: в кінці осені (початку зими) і в кінці зими (ранньою весною).
Коли заготовляють живці для весняного щеплення плодових дерев?
Для весняного – від кінця осені і до розпускання бруньок навесні, цей процес є підготовкою саду до наступного сезону. Найкраще цим займатися саме в листопаді до настання морозів – живці кісточкових культур заготовляють саме в цей період. Нарізують живці з однорічного приросту довжиною 30-40 см. Кеш
Коли можна щеплювати кісточкові дерева?
Кісточкові плодові дерева – вишню, черешню, сливу, абрикос або персик – краще прищеплювати в березні чи квітні, а яблуню, грушу, айву й інші зерняткові породи – на 2-3 тижні пізніше.
Чи треба живці попередньо заготовляти чи можна …
May 24, 2023 · Чи можна брати пагони для щеплення з дерев які ще не плодоносили, наприклад змолодих щеплених дерев? При обгортанні плівкою місця щеплення …