Як посолити опеньки на зиму в банках

Як маринувати опеньки на зиму в банках?

Приготувати маринад: у воді розвести сіль, цукор і приправи, закип'ятити, наприкінці додати оцет. Нагріти, додати гриби, проварити 10-15 хв. Розлити по стерилізованих банках і закрити. Можна закрити звичайними кришками та зберігати гриби в холодильнику.

Як правильно квасити опеньки?

Заливаємо гриби в посуді так, щоб покрило і накриваємо кришкою. На кришку кладемо якесь грузило, щоб притисло гриби. Тримати 2 дні в теплі, потім винести в холод (підвал, балкон). Готові будуть через 2 – 3 тижні.

Як смачно приготувати опеньки?

Спочатку опеньки потрібно помістити в киплячу воду, покип'ятити їх там близько 5 хвилин, потім воду злити. Гриби знову залити холодною водою, додати трохи солі і варити ще 10 хвилин з моменту закіпання. Після варіння грибки потрібно відкинути на друшляк, щоб стекла уся вода, і приступати до жаріння.

Готуємо мариновані опеньки на зиму в банках
Маринад для опеньків грає велику значимість при приготуванні будь-якого рецепту цих грибів. Так як смак маринованих опеньків безпосередньо залежить від обраного рецепта маринаду, і які спеції Ви в нього додали. Важливу роль в рецептах маринованих опеньків, а також маринадах грають …