Як маринувати червоний гострий перець

Якщо ви хочете замаринувати перці шматочками, наріжте їх брусочками по 2-3 см, за бажанням очистьте від насіння. Простерилізуйте банки, викладіть у них перець і залийте оцтом. Закрутіть банки стерилізованими кришками та зберігайте в прохолодному місці. Готувати – це просто!

Як знизити гостроту перцю?

Гостроту перцю можна трохи знизити, досить замочити овоч в холодній воді на добу. Важливо міняти воду кілька разів, щоб пішла зайва гіркота. Позбутися від зайвої гіркоти можна і іншим способом: залити стручки гарячою водою прямо в банках. Через 10 хвилин воду зливають. Кеш

Що можна зробити з гострим перцем?

З гострого перцю готують аджику, його маринують. Маринований перець подають як закуску, використовують для приготування салатів. Гострий перець обсмажують і готують з нього мариновану гостру закуску. З перцем готують сендвічі, подають перець зі стейками або з просто підсмаженим на грилі м'ясом.

Яка користь від перцю чілі?

Перець чилі містить чимало бета-каротину та антиоксидантів, які необхідні для підтримки імунної системи та допомагають боротися з застудою. Саме тому цей продукт особливо доцільно включити в раціон взимку, у період епідемії грипу.

Маринований гострий перець – 6 кращих рецептів
1,5 кг червоного гострого перцю; 1 літр води; 3 ст. л. солі; цукру – 200 г; 50 г меду; оцет столовий – 200 г; соняшникова олія – 3 ст. л.