Як готувати сливовий джем

Сливу помити, видалити кісточки. Скласти в каструлю, засипати цукром, перемішати й поставити на середній вогонь (не забувати помішувати). З моменту закипання варити джем на мінімальному вогні 30 хвилин, часто помішуючи дерев'яною ложкою. Під час кипіння по краях утворюватиметься пінка, яку періодично слід знімати.10 вер. 2019 р.

Скільки варити сливовий джем?

Довести сливи до кипіння і варити впродовж 15-20 хвилин. Коли мине вказаний час, засипати у каструлю склянку цукру, все перемішати. Після того, як розчиниться цукор, додати ще склянку цукру і продовжувати цю процедуру до розчинення всього цукру. Потім варити джем на середньому вогні, помішуючи, приблизно 40-45 хвилин. Кеш

Як зробити сливове пюре в домашніх умовах?

Натуральне пюре зі слив без цукру Для цього треба кожен фрукт розділити ножем на дві половинки. Потім фрукти слід тушити до м'якого стану, додавши в посудину трохи води (на 1 кг вистачить 150 мл рідини). Після цього, проварені сливи треба перебити в блендері або пропустити через м'ясорубку з дрібною сіткою.

Що можна закрити з слив?

Прибрати з сливи кісточку і можна готувати джем, варення, повидло або домашню настоянку. Стиглий урожай, зібраний з гілок, підійде для будь-якої заготовки зі слив на зиму, а також заморожування і сушіння. Недозрілий фрукт можна використовувати для приготування соусів, аджики і додавати в овочі і гриби при маринуванні.

Сливовий джем – простий рецепт — Шуба
Порцій. 5. Як. готувати. Сливовий джем — один із тих домашніх джемів, які можна приготувати з серпня по вересень з найкращих і соковитих плодів! Збережіть смак та аромат смачного фрукта у …