Як збирати розмарин

Збирати можна все: листя, пагони, стовбури, але найбільш корисним є саме листя. Зривати розмарин необхідно до того, як він почне квітнути. Саме в цей період в листі найбільше корисних речовин та ароматичних олій. Зрізайте гілочки довжиною 15-20 сантиметрів, завжди обирайте найбільш соковиті та молоді.

Коли збирають розмарин?

Листя і молоді пагони починають збирати в липні-серпні. У невеликій кількості розмарин додають у фруктові салати, гарячі овочеві та м'ясні страви, заварюю в чай. Листя лінійне, загорнуті по краю, глянцеві зверху.

Як використовувати розмарин?

Крім страв з м'яса розмарин чудово поєднується з грибами і яйцями, сиром і овочами, з піцою і пастою. Його можна додати в рагу або салат, соус або суп, значно поліпшивши тим самим смакової результат страви.

Як виростити розмарин з гілочки?

Для вирощування будуть потрібні пагони з великою кількістю листочків з пружними стеблами, що не мають пошкоджень. З пагонів видаляють листя у нижній частині. Опускають гілочки нижніми кінцями у розчин препарату "Кореневін". Зрізи гілочок оновлюють і присипають розмеленим до стану порошку активованим вугіллям.

Розмарин: збір, сушка та зберігання в домашніх умовах
Розмарин – це дуже ароматна приправа, яку варто додавати до риби, птиці, морепродуктів. Тому сушений розмарин обов’язково треба мати в своєму домі. Ми пропонуємо кілька простих і правильних способів сушіння …