у електросушарці сушать смородину більше 50 годин при температурі 50 — 55С в духовці — 3 години при 65-70С
Коли сушити листя смородини на чай?
По-друге, найкращим часом доби для збору листя є так званий «середній» ранок, коли роса вже зійшла, але яскравого сонячного світла поки ще немає. Але листки повинні бути сухими, не після дощу. По-третє, сушити сировину можна тільки під навісом, щоб листки не згоріли.
Як сушити ягоди смородини в домашніх умовах?
Сушка в духовці Деко необхідно застелити двома шарами пергаменту або харчової фольги та обережно помістити на нього смородину, одним шаром. Духовку варто перед цим прогріти до 45 °С, а вже потім відправити до неї форму з ягодами на 60 хвилин. За цей час плоди повинні трохи підсохнути. Кеш
Коли заготовляти листя смородини на зиму?
Смородина на зиму Чорну смородину можна висушити. Помиті і обсохлі ягоди розкласти в один шар на деко і сушити в духовці при температурі не вище 45-50 градусів при інтенсивній подачі повітря. Листя чорної смородини заготовлюють протягом червня-липня. Його сушать у затінку, зберігають у сухому місці.
Смородина чорна, агро-сад – все про сад
Це зимостійка, рано вступаюча в плодоношення урожайна культура. Ягоди чорної смородини містять різні харчові і лікувально-профілактичні речовини. так по вмісту вітаміну С ( до 223 мг%) вона стоїть на першому місці …