Основні компоненти молока До складу сухих речовин молока (прийнято позначати СЗ – сухий залишок) входять усі його компоненти – білок, жир, молочний цукор, мінеральні солі тощо, за винятком води та летких речовин.
Скільки сухої речовини в молоці?
Вміст сухих речовин у молоці знаходиться у межах 11-17 % і з середнім значенням 12,7-13 %, СЗМЗ — 7,4-8,85 в середньому 8,4 %. Молочний жир. Кеш
Яка повинна бути густина молока?
Густина натурального молока не повинна бути нижчою за 1,027 г/см³ = 1027 кг/м³ = 27°А. Густина сирого молока не повинна бути меншою від 28°А, для сортового — не меншою від 27°А.
Для чого використовують сухе молоко?
Сухе молоко зазвичай використовується у виробництві промислового і домашнього морозива, а також у кондитерській промисловості.
БІОХІМІЯ МОЛОКА І МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ
Сухий залишок молока складається з жиру, білків, молочного цукру, мінеральних солей та інших речовин, які знаходяться в незначній кількості, проте мають важливу