Стерилізація молока в домашніх умовах

Бажано налити молоко в широку каструлю і на самому великому вогні, при постійному помішуванні, нагріти до температури 66-68*С , відразу ЗНЯТИ з плити і поставити в холодне місце або в миску з холодною водою. Після того як молоко охолоне до кімнатної температури, обов'язково поставте каструлю в холодильник!21 лют. 2023 р.

Як стерилізувати молоко?

Тривала стерилізація молока відбувається за температури 115 — 120 °С із витримуванням 15 — 20 хв, а короткочасна — 125 — 145 °С із витримуванням 2 — 10 с.

Як робиться пастеризоване молоко?

Пастеризоване молоко отримують витримуючи його у теплообміннику при температурі від 70 до 100 градусів від декількох хвилин до півгодини — так видаляється уся мікрофлора. У режимі ультрапастеризації молоко нагрівають до температури 137-139 градусів усього на 4 секунди і миттєво охолоджують до кімнатної температури.

Яка різниця між пастеризоване і стерилізоване молоко?

Різниця між пастеризованим і стерилізованим молоком тільки у відсутності вітамінів в останньому. Інша справа, що стерилізоване молоко взагалі не прокисає. Після закінчення терміну придатності воно стає гірким і взагалі непридатним до вживання. Кеш

Топ-3 способи стерилізації банок – стерилізація банок в духов…