Сочевиця харчова родина

Кому не можна їсти сочевицю?

Не можна їсти сочевицю тим, хто страждає дисбактеріозом, так як культура погано розщеплюється в шлунку. Сочевицю краще всього їсти окремо, відокремлюючи від м'яса і молочних продуктів, так як культура перешкоджає тому, щоб організм всмоктував корисні речовини з інших продуктів, наприклад, цинк, залізо або кальцій.

Звідки походить сочевиця?

Сочевиця культивується у всій Південній Азії, Середземномор'я та Західної Азії. Популярна страва з сочевиці і рису в західній Азії – mujaddara або mejadra. Кеш

Де вирощують сочевицю?

Сочевицею в світі щорічно засівають близько 1,2 млн га в Індії і Пакистані, Туреччині та Сирії, Китаї, Йорданії, Ірані та США. Вирощують її і в країнах Західної Європи. Майже 50% світових площ сочевиці знаходяться в Північній Америці – 60% світових експортних обсягів походять саме з цього регіону.

Сочевиця — Вікіпедія
Сочеви́ця (лат. Lens), (англ. Lens) — рід однорічних зіллястих рослин родини бобових (лат. Fabaceae). Усього відомо 7 видів, в Україні 4 види (Lens culinaris, Lens ervoides, Lens lamottei, Lens nigricans), з них у культурі звичайна або харчова сочевиця (L. culinaris Medik.), цінна зернобобова …