Скільки днів потрібно отримати з зерна солод?

Готують солод із якісного, що вилежав не менше 60 днівячмінного зерна, яке повинно мати схожість не менше 90%. У свіжозібраного та невилежаного недостатня здатність до проростання. Нагріваємо воду до 40-50 ° С і промиваємо ячмінь, попутно видаляючи все сміття і зерна, що не потонули.

Достатньо 3-4 дні. Ще один метод – поставити проросле зерно на 25-30 годин у духовку з температурою 40 ° C і помішувати кожні 2-3 години. Подальша технологія залежить від того, з якою метою буде використовуватися солодПохожі

Викласти зерно рівномірним шаром, зверху прикрити тканиною. Щодобу перемішувати і збризкувати водою. Ячмінь проросте за 6-7 днів, жито – за 4-5. Висушити зерно на сонці або в духовці: 40 ° С, 25-30 годин, періодично помішувати

Перші півроку 1 кг білого (сухого) солоду може осахарити 4-5 кг сировини, що містить крохмаль..