Шкала пекучості перців

Який самий пекучий перець в світі?

Найгостріший перець у світі: "Каролінський жнець" за шкалою пекучості Сковілла в середньому досягає 1 569 300 одиниць (ЕШС). Для порівняння – пекучість перцю халапеньо складає "всього" від 2500 до 8000 ЕШС.

Як називається шкала пекучого перцю?

Шкала Сковіла — це міра пекучості (гостроти) перцю чилі в одиницях пекучості Сковіла (англ. Scoville Heat Units, SHU), на основі концентрації капсаїноїдів, серед яких переважаючим компонентом є капсаїцин.

Як вимірюється гострота перцю?

Гостроту перцю прийнято вимірювати за шкалою детройтського фармацевта Вільбура Лінкольна Сковілла, яку він розробив на початку 1900-х років. Вільбур роздавав дегустаторам витяжку із різноманітних сортів перцю, а потім підраховував, скільки підсолодженої води випивали учасники.

Пекучий смак — Вікіпедія
Пекучий смак сьогодні не долучають до базових смаків. Його пов’язують із речовинами, що стимулюють «теплові» рецептори (етанол, капсаїцин) вони збуджують гілки трійчастого нерва, та додають особливого «гарячого» смаку до «чисто смакового» сприйняття.