Що приготувати на обід з гарбуза

Що робити з гарбуза?

З гарбуза готують каші, супи, запіканки, гарніри та десерти, цукати та мармелад. Також із нього виходить смачнющий сік. Вчені кажуть, що гарбуз містить вітаміни A, B, C, PP, E, клітковину, мінерали кальцію, калій, залізо, цукор, мідь, фтор, цинк, каротин. А бета-каротину набагато більше, ніж у моркві.

Що робити з зеленим гарбузом?

Зберігання гарбуза Переберіть всі зібрані плоди. Ті, які зовсім зелені, пошкоджені – відразу переробляйте. Повністю зрілі гарбузи з сухою плодоніжкою можна прибрати в місце тривалого зберігання. Ті плоди, плодоніжка яких тільки почала пробковіти і підсихати – залиште в теплому приміщенні.

Що можна запекти в гарбузі?

Особливо популярний гарбуз запечений із цукром або медом – така страва буде чудовим ароматним десертом. Також гарбуз доповнюють прянощами, яблуками, горіхами, м'ясом, картоплею.

Що приготувати з гарбуза? 27 рецептів смачних страв
Інгредієнти: 220 г овочевий м’якоті, 75 г коричневого цукру, 1 ст. л. олії, 1.5 ст. найвищого гатунку борошна, ½ ч. л. розпушувача, по дрібці солі, меленої кориці і ванільного цукру. 1. Шматочки гарбуза запікаються до м’якості в духовці або мікрохвильовій печі. Потім вони …