Що буде, якщо закип’ятити прокисле молоко

Як зберегти молоко від скисання?

Пастеризація чи кип'ятіння молока – найперший засіб проти його скисання. Непастеризоване і нестерилізоване молоко скисає за кімнатної температури за 12-24 години після того, як його видоїли. Кеш

Як перевірити чи скисло молоко?

Найпростіший спосіб перевірити свіжість молока – понюхати його. Різкий кислуватий запах означає, що молоко несвіже. Також зверніть увагу на консистенцію та однорідність рідини: нерівномірне згущення або білі вкраплення, схожі на пластівці, свідчать про те, що молоко скисло.

Що може посилити скисання молока?

Багато що залежить від температури повітря. Чим тепліше, тим швидше молоко скисне. В теплі свіже молоко починає скисати вже через 8-12 годин, а то й швидше – в ньому оселяються "дикі" кисломолочні бактерії.

Як правильно закип’ятити молоко. Поради Євгена Клопотенко
Якщо ви закип’ятили молоко, залишили його в каструлі охолоджуватися, то зверху з’явиться скоринка. Її можна акуратно зібрати ложкою після повного охолодження.