Продукти, які можуть викликати ротавірус

Ротавірус – Це один з найбільш поширених вірусів, що викликають захворювання ШКТ (шлунково-кишкового тракту). Він передається через кишечники і може бути присутнім у різних продуктах.

Вживання заражених продуктів є одним із основних способів передачі ротавіруса. Такі продукти можуть містити ротавірусні частинки, які потрапляють до організму людини та викликають інфекцію.

Овочі та фрукти є потенційним джерелом ротавірусу, особливо якщо вони були вирощені або оброблені в умовах, які не відповідають санітарним вимогам. Недостатнє миття перед вживанням може призвести до зараження.

Які продукти пов'язані з ротавірусом
ПродуктЗв'язок із ротавірусом
Сирі овочі та фруктиМоже бути забруднено ротавірусом, особливо якщо не промито перед вживанням
Неочищена водаМоже містити ротавірус, якщо не оброблена або не фільтрована
Сирі або недостатньо приготовлені м'ясні продуктиМоже містити ротавірус, особливо якщо не правильно підготовлено
Молоко та молочні продуктиМожуть утримувати ротавірус, якщо заражено у процесі виробництва або не правильно зберігається

Звідки береться ротавірусна інфекція?

Основний механізм передачі – фекально-оральний. Збудник потрапляє до організму людини при вживанні зараженої питної води, молока, молочної продукції, овочів, фруктів, при контакті з предметами побуту, іграшками.. Також фіксується повітряно-краплинний механізм передачі хвороби.

Що не можна їсти при ротавірусній інфекції?

Дієта при ротавірусній інфекції Пацієнту рекомендується обмежити вживання будь-якої клітковини (овочів та фруктів), жирних та молочних продуктів, а також газованих напоїв.

Що боїться ротавірусна інфекція?

Вірус боїться ультрафіолету – Це пов'язано з особливостями передачі інфекції. Найчастіше зараження відбувається контактно-побутовим шляхом, тобто через предмети побуту.