Проблеми нітратів у продукції рослинництва

Як впливає надлишок нітратів на людський організм?

При тривалому надходженні нітратів в організм людини зменшується кількість йоду, що призводить до збільшення щитовидної залози. Нітрати впливають на виникнення ракових пухлин у шлунково-кишковому тракті.

Що є причиною забруднення продуктів харчування нітратами?

Джерелом такого забруднення є перш за все азотні добрива, продукти гниття органічних речовин, промисловості й комунально-побутові відходи, використання побутових речовин, феєрверки і т. д. Нітрати накопичуються у воді і продуктах харчування, потім потрапляють в організм тварин і людей.

Яка роль нітратів у життєдіяльності рослин?

Нітрати – солі нітратної кислоти, які є складовою мінерального живлення рослин, джерелом азоту для побудови клітин організму і утворення хлорофілу. Якщо азот надходить в рослину у недостатній кількості, вона має бліде забарвлення, при надмірній його кількості надлишок відкладається в різних органах рослини.

Нітрати та способи їх зменшення в продукції рослинництва
22.05.2022 Нітрати є невід’ємним природнім компонентом харчових продуктів рослинного походження. Формування та отримання високого врожаю прямопропорційно залежить від кількості азоту, оскільки він є одним із основних …