М’ята багаторічна або однорічна

М'ята перцева — багаторічна трав'яниста рослина до 30–55 см завв. Кореневище горизонтальне, зі слабкомичкуватою кореневою системою, що проникає в ґрунт на глибину 60–80 см. Стебла численні, галузисті, чотиригранні, трав'янисті, підведені, забарвлені у різний колір (залежно від сорту).

Коли варто використовувати м’яту?

Чай і настій м'яти покращує апетит, має спазмолітичні властивості і підвищує секрецію травних залоз. Настій листя рекомендується пити при гастриті, болях в кишечнику, ентероколітах, метеоризмі, нудоті. М'ятний чай швидко знімає печію.

Скільки існує видів м’яти?

М'ята — багаторічна рослина, представник сімейства губоцвітих. Налічується понад 30 видів цієї рослини, а ще є безліч гібридів. Що стосується походження рослини, то одні її види походять із Середньої Азії, інші — із Середземномор'я, батьківщиною ж перцевої м'яти вважають Англію.

Як правильно сіяти м’яту?

М'яту вирощують через розсаду або прямим посівом в ґрунт. На розсаду насіння висівають навесні в теплиці або на підвіконні за 3-4 тижні до настання останніх заморозків. Насіння можна висівати в лотки, касети або горщики, наповнені легким торфом. Глибина посіву насіння м'яти – 0,5-1 см. Кеш

м’ята — Великий тлумачний словник сучасної мови
м’ята. м’я́та-и, ж. 1》 Багаторічна трав’яниста запашна рослина родини губоцвітих із довгасто-еліптичними листками та дрібними квітками, зібраними в густі пазушні …