Листя для долми коли збирати

Заготівля виноградного листя Літня пора – це дуже вдалий час для того, щоб зібрати основний інгредієнт для долми. Найоптимальнішим періодом для заготівлі виноградного листя білих сортів вважається: травень-червень. Найкраще для збереження збирати гладкі листики, з ніжною поверхнею.

Коли збирати листя на долму?

За словами Михайла, на долму підходить не будь-яке виноградне листя, найкраще молоде, зірване з виноградної лози ще до появи виноградних грон. — У цей період листя доволі соковите, потім уже всі соки ідуть у ягоди і листя стає жорстким, — пояснив чоловік. — Тому найкраще збирати листя на долму на початку травня.

Як робити голубці з виноградного листя?

На дно каструлі кладемо кілька виноградних листків, щоб долма в процесі приготування не пригоріла. Щільно викладаємо конвертики швом донизу. Заливаємо киплячою підсоленою водою і зверху накриваємо тарілкою, щоб долма не виринала і листочки не розгорталися. Тушкуємо на слабкому вогні приблизно 1 годину.

Що роблять з виноградного листя?

Наприклад, у виноградне листя загортають і інші начинки, наприклад сир чи домашній сир, рыбу. В Узбецькій кухні є коваток палов – з виноградним листям. З листя винограду варять суп, их добавляют в зелёный борщ, використовують як пікантну добавку до супів із зеленню та капустою.. А також роблять салат.

Виноградне листя для долми: 14 порад та 1 класичний рецепт
Для долми найкраще брати листя із білих сортів винограду. Вони ніжніші і не настільки «фігурні». Саме листочки білого винограду надають долмі цей …