Квашена капуста з якого віку

Важливо: Щі з квашеної капусти вводите в раціон харчування дитини, починаючи з 3-х років. Але перед варінням, промивайте капусту в друшляку, щоб вимити зайву кислоту. Завдяки цьому щі на смак вийдуть м'якими і смачними.

Коли можна квасити капусту?

Потрібно мати на увазі, що до березня більша частина врожаю капусти вже не підходить для квашення. Тому потрібно ретельно перебрати її та вибрати для квашення щільні качани без гнилі, без хворих або пошкоджених листів. Квасити капусту краще за місячним календарем в середині березня, у фазі росту місяця.

Коли краще їсти квашену капусту?

Через сіль вона шкідлива при нирковій недостатності й підвищеному артеріальному тиску. Безпечна кількість квашеної капусти — півсклянки раз на день, і краще їсти її в першій половині дня і на обід.

Як впливає квашена капуста на організм людини?

Головна небезпека квашеної капусти — високий вміст солі, яка використовується під час приготування цього продукту. Надлишок солі призводить до затримки води в організмі та набряків, підвищує тиск, збільшує ризик сечокам'яної хвороби та інших захворювань нирок, інфарктів та інсультів.

Квашена капуста — Вікіпедія
У найпоширенішому варіанті капусту квасять з додаванням невеликої кількості моркви, в Чехії при квашенні капусти часто додають яблука і кмин, у Вірменії — прянощі.