Коли збирати Шиповнік?
У період цвітіння, в липні, збирають суцвіття, бутони зрізають ножицями. Листя і суцвіття висушують на відкритому повітрі в тіні, після цього зберігають в скляних ємностях. Для лікування простудних захворювань заварюють коріння шипшини. Їх збір виконують навесні, з березня по квітень, або восени. Кеш
Як зберегти шипшину на зиму?
Природна сушка Шипшину викладаємо тоненьким шаром, можна використовувати фанеру чи картон. Кожні 2-3 дні ягоди необхідно перемішувати, щоб не з'явилася цвіль. Термін сушіння — від двох тижнів. Усе залежить від провітрювання приміщення і вологості повітря.
Коли збирають шипшину в Україні?
У південних і центральних областях України шипшину збирають приблизно в середині вересня, а в північних областях – в кінці вересня або на початку жовтня. Розпізнати стиглу шипшину можна по широко розкритим чашолисткам на кінці ягід. Ягоди можна зірвати і пізніше. Тоді в них буде більше цукру, але менше вітаміну C. Кеш
Шипшина – коли збирати, як сушити і заварювати — УНІАН
У південних і центральних областях України шипшину збирають приблизно в середині вересня, а в північних областях – в кінці вересня або на початку жовтня. Розпізнати стиглу шипшину можна по широко розкритим чашолисткам на кінці ягід. Ягоди можна зірвати і пізніше. Тоді в них буде …