Капуста для засолювання слава

Для засолювання потрібно вибирати такі сорти капусти, як Ювілейний F1, Слава 1305. Перший сорт зріє протягом 95 днів, другий відрізняється підвищеними показниками врожайності. Серед сортів, що мають більш пізні терміни дозрівання, варто виділити Амагер, Женеву, Тюркиз.

Коли потрібно квасити капусту?

Потрібно мати на увазі, що до березня більша частина врожаю капусти вже не підходить для квашення. Тому потрібно ретельно перебрати її та вибрати для квашення щільні качани без гнилі, без хворих або пошкоджених листів. Квасити капусту краще за місячним календарем в середині березня, у фазі росту місяця.

Який сорт капусти для квашення?

Порівняльна таблиця кращих сортів і гібридів пізньої білокачанної капусти

Назва сорту/гібридуВиробникВага, кг
Сторідор F1Syngenta (Швейцарія)3,2
Анкома F1Rijk Zwaan (Нідерланди)2,5-4
Золтан F1 (NiZ 17-1265)Hazera (Нідерланди)2-5
Харківська зимоваHortus (Італія)2,8-4,0

Як правильно вибрати капусту для квашення?

Ще один спосіб перевірки: спробуйте стиснути качан руками. Ви відчуєте, що вона як би хрумтить, скрипить. Така капуста, зазвичай, має білі листя всередині і зеленуваті зовні (верхні листки). Саме така капуста і вийде смачною в процесі квашення.