Фенхель звичайне застосування

Плоди фенхелю звичайного мають секретолітичні, вітрогінні властивості. Їх застосовують при спазмах кишечнику, метеоризмі, диспепсії, при жовчнокам'яній та нирковокам'яній хворобах (мають відхаркувальну і молокогінну дію). Плоди входять до складу вітрогінного та грудного зборів.

Як правильно використовувати фенхель?

У кулінарії використовують корінь, плоди (насіння) і зелень фенхеля, яка має приємний освіжаючий смак. Корінь фенхеля їдять в сирому, смаженому, тушкованому і вареному вигляді, додають в салати, подають як гарнір з маслом і приправами, а також використовують для випікання хліба.

Як давати чай з фенхелю?

дітям до 3-х місяців життя – до 50-150 мл на добу, невеликими порціями між годуваннями; дітям від 3-х до 6-ти місяців – до 150-200 мл на добу; дітям від 6 місяців до 12 місяців – до 250 мл на добу; старшим дітям – за потребою.

Для чого потрібен фенхель?

Препарати з фенхелем мають м'яку сечогінну та відхаркуючу дії, сприяють травленню та знімають спазми. Споживання кореню фенхелю рекомендується при метеоризмі та проблемах у роботі травного тракту, а насіння – при здутті, застуді та кашлі. У боротьбі за красу фенхель також є незамінним.

Фенхель звичайний — Вікіпедія
Фенхель звичайний, фенхель, копрій ( Foeniculum vulgare ), вид одно – чи дворічних рослин з родини окружкових або зонтичних (Apiaceae або Umbelliferae). Зміст 1 Будова 2 Поширення та середовище існування 3 Практичне використання 4 Див. також 5 Джерела 6 …