До чого пересолити гречку

Надлишок солі в гречці, рисі, булгурі та інших кашах можна виправити. Для цього потрібно окремо зварити другу порцію каші і не солити її, а потім змішати з пересоленою крупою. Звичайно, порція в такому випадку буде більше, ніж потрібно.

Що робити з Пересоленою кашею?

Як врятувати пересолену кашу? Якщо ви пересолили гречку, рис, булгур або іншу кашу, то в іншій каструлі потрібно приготувати другу порцію крупи і не солити її. Потім змішуємо пересолену кашу та не солону. Другий спосіб – урізноманітнити солону кашу несоленими обсмаженими овочами, м'ясом чи грибами. Кеш

Як виправити Пересолену страву?

Якщо пересолену основну страву вже не можна врятувати, то подайте страву з кашею з круп, несолоним пюре або тушкованими без солі овочами. В результаті усе разом вийде більш гармонійним на смак. Також до пересоленої страви можна додати ігристе вино або шампанське. Вони нейтралізують солоний смак.

Як правильно варити гречку?

Щоб гречка вийшла розсипчастою, необхідно брати крупу і воду в співвідношенні 1: 2, тобто на один стакан гречаної крупи дві склянки води. Воду доведіть до кипіння і посоліть. Гречану крупу промийте 2-3 рази. Потім висипте її в киплячу воду, зменшіть вогонь і варіть до готовності 15-20 хвилин.

⏰ Пересолила гречку – як виправити, що робити
приготувати з пересоленої гречки котлети — змішати з фаршем, цибулею і яйцем — солі в котлетне місиво більше, звичайно, додавати не потрібно.