Чорниця в природі

Чорниця в природі зростає в соснових лісах, тому любить кислий ґрунт (Ph 3,8-5) і півтінь, на сонячних ділянках її доведеться поливати набагато частіше, що ускладнює вирощування, проте за належного догляду урожай буде більшим. 2. Оптимальний рівень ґрунтових вод для цієї культури – 50-90 см.29 бер. 2023 р.

Де використовують чорницю?

Вони є сировиною для різних галузей харчової і кондитерської промисловостей. З чорниць готують соки, морси, екстракти, сиропи, джеми, варення, компоти, мармелад.

Для чого корисна чорниця?

Ягоди мають протизапальну, жарознижувальну, сечогінну та загальнозміцнюючу дію. Також застосовують як вітамінний засіб. Вони нормалізують обмін речовин, лікують подагру, артрит, позбавляють організм від глистів. Пектинові речовини зв'язують токсини, радіоактивні і важкі елементи і виводять їх з організму.

Яка різниця лохина і чорниця?

Вигляд ягід. Ягоди чорниці та лохини лише з першого погляду схожі один на одного. Але, придивившись, можна помітити, що чорниця має насичений темно-синій, майже чорний колір з легким нальотом. А лохина виправдовує свою назву(голубика) – вона сизо-блакитного кольору.

Чорниця — Вікіпедія
Чорниця (Vaccínium) — рід вічнозелених і листопадних чагарників, напівчагарників та чагарничків (зрідка дерев, ліан) родини Вересові (Ericaceae). Більшість видів — з Північної півкулі, але деякі види трапляються і в Південній. Згідно з Plants of the World Online рід налічує 442 …