Чому не можна їсти багато гарбуза?

Сприяє регенерації клітин. Виводить "поганий" холестерин. Покращує вуглеводний обмін. Упорядковуючи роботу печінки, паралельно поліпшують стан пов'язаних із нею органів: системи сечовиділення, кишечника.

Незважаючи на те, що в гарбузу багато користі, є стани організму, за яких вона протипоказана. Ольга Перевалова рекомендує утриматися і не їсти гарбуз при загостреннях захворювань шлунково-кишкового тракту, наприклад, при гострому гастриті, коліті, виразковій хворобі, панкреатиті. Також отруєння.

Гарбуз, багатий на вітаміни сезонний овоч, не можна є людям із цукровим діабетом, виразкою шлунка, гастритом. За відсутності цих захворювань гарбуз можна їсти по 300-400 грам день, Розповіла NUR.KZ лікар-терапевт Міської поліклініки №36 міста Алмати Гаухар Аліпова.