Чим відрізняється ріпа від брукви

Бруква (Brassica napobrassica L.) була не менш популярна, ніж ріпа. Є припущення, що вона вперше з'явилася в Середземномор'ї шляхом схрещування капусти і ріпи. Бруква за поживністю перевершує ріпу. У ній більше вітаміну С, завдяки чому бруква відрізняється високою стійкістю при зимовому зберіганні і термічній обробці.22 бер. 2021 р.

Коли сіяти брукву?

Брукву сіють в середині квітня – на початку травня. Посів роблять у борозни на глибину 2-3 см, з відстанню в рядках – 5-6 см, міжряддях – 30-40 см. Період вегетації становить 110-115 днів, тому в північних районах вирощують розсаду, яку висаджують у фазі 5-6 справжніх листків.

Як їсти брукву?

Брукву можна використовувати в сирому вигляді, готуючи з неї салати, також її можна смажити, тушкувати і варити. Вона добре поєднується з іншими овочами в рагу, з нею навіть можна робити пироги.

Як приготувати брукву?

Бруква в сметані Чотири невеликі брукви почистити, порізати середніми кубиками та зварити в підсоленій воді, відкинути на друшляк і підсушити. Заправити склянкою сметани та протушити 3–5 хв. з дрібкою мускатного горіха. Посікти 50 г зелені кропу й петрушки та посипати ними готову брукву.

У чому різниця між бруквою і ріпою і як їх відрізнити
Турнепс — це підвид виду Ріпа, який спочатку вирощували для годівлі худоби. Пізніше були виведені сорти і для вживання в їжу людьми. Зараз є різноманітні види турнепсу з приємним смаком: Фіолетовий турнепс, Золотий м’яч, Сніжинка, Японський турнепс, Апельсинове желе. Між …