Чим харчувалися до появи картоплі

Найпоширенішим овочом була ріпа. Вона встигала лише за два місяці, що дозволяло часто збирати врожай. Поряд з приказкою «щи та каша — їжа наша» була й інша приказка: «ріпа, риба та гриби». Ріпу, капусту, хрін, цибулю та моркву на Русі вирощували вже у XI столітті – це підтверджує текст «Домобуду».

Що їли в Україні до появи картоплі?

До появи у нас картоплі – у різних регіонах називають її бараболею, бандуркою, бульбою, мандібуркою – українці їли переважно каші з круп, страви з борошна, а також сирі та квашені овочі. Поки картопля не прижилася, в Україні її називали чортовим яблуком, земляною грушею, ріпою диявола, собачими яйцями.

Що люди їли до Петра 1?

В основному були супи, каші, риба, гриби, овочі та ягоди. Найголовнішим овочом була ріпа. Її варили, парили, гасили в печі, запікали у пирогах.