Чи потрібно гасити соду в оладки на кефірі?

Соду потрібно класти відразу в кефір і не гасити її. Саме завдяки цьому кисломолочному продукту реакція, при якій виділяються бульбашки повітря, відбувається відразу в тесті, роблячи його повітряним. Якщо гасити соду оцтом в окремій ємності, потрібного ефекту з виділенням повітря прямо в тісто, не досягти.

Соду треба гаситищоб вуглекислий газ почав виділятися з самого початку приготування, поки тісто ще рідке.

Деякі господині зауважать, що соду треба гасити оцтом, і це часто помиляється. Адже тоді заповітні бульбашки утворюються в ложці, а тісто майже не потрапляють. Соду краще змішувати із сухими інгредієнтами, а кефір зробить все за оцет – прибере мильний присмак соди і зробить оладки ніжними.