Чи можна запекти гарбуз

Гарбуз – корисний овоч, з якого можна готувати низку смачних страв. Зокрема, його можна запекти в духовці. Приготувати цей овоч у духовці можна шматочками або цілим. Особливо популярний гарбуз запечений із цукром або медом – така страва буде чудовим ароматним десертом.21 жовт. 2020 р.

Як запекти половину гарбуза в духовці?

Як запекти гарбуз у духовці Поклади гарбуз у форму для випікання, посип цукром і поклади зверху шматочки масла. Налий у форму трохи води та постав у духовку. Випікай у розігрітій до 200 °C духовці 25–40 хв, поки гарбуз не стане м'яким.

Що можна зробити з гарбуза?

З гарбуза можна приготувати наїдки солодкі та солоні, з іншими овочами та фруктами, і з м'ясом. А ще – страви для дітей, веганів, діабетичні, без глютену чи цукру. З гарбуза готують каші, супи, запіканки, гарніри та десерти, цукати та мармелад. Також із нього виходить смачнющий сік.

Як замаринувати гарбуз?

Гарбуз почистити і нарізати кубиками. Викласти гарбуз в каструлю, додати цукор, сіль і оцет, залити теплою водою. Залишити гарбуз маринуватися на ніч. Гвоздику, запашний перець, корицю і імбир викласти в марлю і зав'язати в "мішечок".

Як запекти гарбуз у духовці: 5 способів запекти гарбуз
Маленькі гарбузи, приблизно 1–1,5 кг, можна запікати цілими. Для цього їх необхідно помити та проткнути виделкою з усіх боків. Випікати близько години при 200 °C. Якщо у тебе великий гарбуз, наріж його шматочками, посип цукром або корицею і поклади у форму шкіркою вниз. Випікай …