Як сушити лимонник?
Ягоди збирають у пору повної стиглості, що припадає на кінець серпня (у сортового лимонника), вересень і до самих приморозків. Зібрані ягоди можна сушити разом з китицями або відразу ж обережно обірвати, підв'ялити під навісом і досушити в духовці при температурі 40-50 градусів.
Коли збирати лимонник?
Збирають плоди з вересня і до початку заморозків, протягом 2–3 днів, пров'ялюють на вільному повітрі під накриттям, а потім штучно досушують у сушарках, починають при температурі 35–40 °С, закінчують при температурі 60 °С.
Що лікує лимонник?
Лимонник має основну лікувальну властивість – загальне зміцнення і тонізація організму. Його лікувальні речовини активно діють на серцеву діяльність покращують кровообіг. Використовується при таких захворюваннях як: легеневі хвороби, судинна недостатність, зниженому артеріальному тиску, гастритах.
Чи можете ви заморозити лимонник? – Повне керівництво
Лимонник можна дуже ефективно заморозити.Вам просто потрібно знати, яку частину лимонної трави ви хочете використовувати, зберігати та заморожувати, щоб дотримуватися правильних кроків …